OPSKRIFT: LAKSETOAST MED PESTO OG SPINAT

OPSKRIFT: CHEESECAKE

Nu tænkte jeg det skulle være tid til en opskrift i den søde ende. Så i dag kommer jeg med opskriften på en fantastisk helt klassisk cheesecake som jeg lavede for et par dage siden.

Det er jo oplagt at bage og lave en masse mad de her dage, hvor de fleste alligevel går hjemme og har begrænset undervisning/arbejde. Derfor vil der også komme en del opskrifter op det næste stykke tid, så I også kan prøve nogle nye ting af. Jeg er på nuværende tidspunkt igang med at eksperimentere lidt med noget surdej, så hvis det bliver godt, så kommer der helt sikkert også opskrifter ud med det.

Det skal du bruge til din cheesecake:
1 springform
Ca. 250g digestive kiks
125g smør
3 blade husblas
400g philadelphia neutral flødeost
100g flormelis
1 citron
2,5dl piskefløde
Vaniljepulver/vaniljepasta

Sådan gør du:
Du starter med at blende dine kiks eller slå det godt itu i en pose. Smelt smørret og hæld det sammen med kiksen, så det danner en lækker kiksemassen. Hæld kiksemassen i en smurt springform – her kan jeg anbefale Lurpak smørspray, det er altså bare nemmere.
Pres massen fast med en ske eller et glas. Bag den herefter i ovnen på 175grader i 13-15minutter. Så skal bunden på køl (hvis du har meget tid køler du den bare af på køkkenbordet).
Når bunden er helt kold skal du igang med den lækre fyld.
Start med at putte husblassen i en skål/dyb tallerken iskoldt vand. Her skal de være i 10 minutter.
Pisk nu flødeosten sammen med flormelis. Har du en røremaskine er dette nemmest, ellers er en helt normal håndmixer også fin. Tag din citron og riv ca 1 spsk skal sammen med ostemassen. Tilsæt også vaniljen (her brugte jeg en halv tsk vaniljepasta samt en kvart tsk helt fint vaniljepulver. Hvis du kun har normal vaniljesukker, så tilsæt 1-2 tsk).
Pisk piskefløden op til en let flødeskum. Hæld alt flødeskummen over i din skål, bortset fra 2-4spsk. Rør dette forsigtigt sammen, så det bliver til én masse.
Tag nu din husblas op af skålen og varm den i en gryde ved svag varme, til det er smeltet. Når det er smeltet hælder du det over den resterende flødeskum. Nu skal du hurtigt røre det sammen og derefter skal det hurtigt over i den store flødemasse, hvor du forsigtigt (men stadig forholdsvist hurtigt) vender det i massen.
Fordel ostemassen på din kolde bund og lad den nu stå på køl i minimum 2 timer. Den smager dog altid bedre, når den har stået natten over.

Følg mig gerne på Instagram hvor du kan følge med i mit (næsten) daglige liv – de her coronadage er der massere af bageting på mine stories

Skriv en kommentar

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OPSKRIFT: LAKSETOAST MED PESTO OG SPINAT