9 TIPS OG TRICKS TIL SIDST PÅ MÅNEDEN

OPSKRIFT: FYLDTE CHOKOLADER

Jeg var i midten af januar hjemme hos min skønne veninde Amalie, hvor vi simpelthen fik lavet nogle lækre fyldte chokolader, som du måske så på min instagram. Vi lavede to slags; en med saltkaramel og en med passionsfrugt. Passionsfrugten var for os ikke nogen success, så jeg vil derfor ikke dele denne opskrift med jer, på trods af, at de er på billederne (det er de lyse chokolader). Alle andre, der har smagt vores chokolader har været vilde med saltkaramellen – jeg selv inkluderet, som ellers ikke kan lide karamel. Jeg vil derfor dele den meget simple opskrift på fyldte chokolader med saltkaramel. For det var overraskende simpelt.

Først og fremmest er det vigtigt, at du har nogle chokoladeforme. Personligt kan jeg bedst lide silikoneformene, da chokoladen er nemmere at få ud. Du skal også tænke over størrelsen på dine forme, da chokoladestykkerne skal ende med at være den størrelse, som du ønsker og hverken større eller mindre. Vi havde to forskellige forme, da vi hver især havde nogle chokoladeforme. Størrelsen er også med til at bestemme, hvor meget chokolade du skal bruge, så køb hellere lidt ekstra – så kan du altid lave nogle flere chokolader en anden gang.

Det skal du bruge til chokolade med saltkaramel:
Dulche de leche, 1 dåse (vi brugte ikke det hele)
Groft salt
Mørkt chokolade (vi brugte den billige budget fra Bilka og den smagte forrygende!)

Sådan gør du:
Sæt din chokolade over til smeltning. Min veninde havde en smart chokoladesmelter fra cook & baker, den findes desværre ikke længere – jeg har søgt efter den, men der findes lignende på nettet. Jeg tænker selv, at jeg skal have fat i sådan én.
Hæld karamellen over i en skål, hvor du bare rører rundt indtil det får en lækker cremet konsistens.
Put en masse lækker groft salt i karamellen, smag til med en finger i karamellen – du må godt 😉
Når chokoladen er smeltet, så hæld lidt i hver lille form i din store chokoladeform. Herefter tager du en lille ske eller lignende, og får trukket chokoladen op langs siderne i hver lille form/hul.
Så vender du formen om og ryster det resterende chokolade af. Dette kan du fint hælde tilbage i skålen med din ubrugte chokolade.
Sæt formen på køl.
Når chokoladen har sat sig, så hælder du saltkaramellen ned i. Du skal efterlade en lille smule plads i hullerne, så du kan dække det til med chokolade efterfølgende.
Herefter hælder du chokolade over, for at lave “låg” på dem.
Sæt dem på køl og når de har sat sig, kan du poppe dem ud af formene – det er meget tilfredsstillende at gøre.
Nu er det tid til det helt store tjek; om chokoladen har det famøse knæk.

Så, hvis du en eller anden dag har helt vildt meget lyst til lækre chokolader, så vil jeg varmt anbefale at lave dem selv. Det er sjovt, de smager forrygende, du kan eksperimentere med de smage du drømmer om – og så er det billigere end at købe i butikkerne.

Har du lavet nogle gode fyldte chokolader før? Hvis ja, så del endelig opskriften med os andre i kommentarfeltet.

Psst. det er jo Valentines om et par dage, så du kunne jo passende lave dem her til din udkårne, eller bare dig selv.

Følg mig gerne på Instagram hvor du kan følge med i mit (næsten) daglige liv

Skriv en kommentar

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

9 TIPS OG TRICKS TIL SIDST PÅ MÅNEDEN