#BLOGMAS DAG 10: FINSK BRØD OPSKRIFT

Så er det blevet tid til, at jeg viser jer min berømte opskrift til finsk brød. De smager super godt, og så er der altid en del forskellige, der beder mig bage en portion til dem hvert år – så populære er de også.
De er meget nemme at lave, der skal næsten ingen ingredienser i, hvilket er overraskende i forhold til, hvor godt de faktisk smager.
Til dejen skal du bruge:
125g stuetempereret smør
3 dl hvedemel
3/4 dl sukker
Op til 1/2dl vand
Til ‘pynten’ skal du bruge:
Æg
Mandler
Perlesukker
Sådan gør du:
Til at starte med smuldrer du smøret i melet. Normalt er jeg stor fortaler for røremaskiner, men denne dej fungere ultimativt bedst, når man har haft fingrene i den, da den har behov for ordentlig varme til at dannes. Så i med fingrene, jeg hader det selv, men nogle gange må man lide for gode småkager.
Kom herefter sukkeret i og ælt det sammen. Dette kan godt tage nogle minutter. Det er her du kan tilføje lidt vand til at væde dejen. Der skal vitterligt ikke særlig meget i, og du må MAX komme 1/2 dl i. Jeg anbefaler dog, at du putter minimalt i af gangen. Når dejen er æltet nogenlunde sammen, her er det altså okay, hvis der stadig er noget mel/sukker masse, der er løst i skålen, så puttes den i køleskabet i minimum 45minutter, men gerne 1 time.
Herefter kan du med fordel delen dejen i to. Ælt dem godt, du vil hurtigt kunne mærke og se, når den er klar til at blive rullet ud.
Skær dejen i passende stykker. Lige som du gerne vil have dem. Put dem herefter over på en bageplade.
Pensl dine småkager med æg. Skær mandlerne ud i små stykker, du bestemmer selv, hvor finthakkede de skal være. Der kan sagtens stadig være skræl på, det har jeg som oftest, jeg havde bare lige en pose med smuttede mandler klar. Put herefter perlesukker på, og så er de klar til at komme ind i ovnen i 200graders varme. De skal have alt mellem 5-10 minutter. Mine fik i denne omgang 7minutter. Så hold øje med dem efter 5.
Så kan du tage dem ud af ovnen. Som I kan se, så er de af mine småkager, der har været rullet tyndere ud, blevet lidt brændte. Her er det selvfølgelig en fordel, at have dem alle i 100% tykkelse.
Så er der serveret! Husk og opbevar dine småkager i dåser, da de ellers bliver bløde på ingen tid. I dåser kan de holde meget længe. Her op til jul kan man købe mange fine dåser, til ikke særlig mange penge.
Er det nogle småkager du vil prøve at lave? Har du en anden småkage opskrift, som jeg bare skal prøve?
Følg mig gerne på Instagram hvor du kan følge med i mit (næsten) daglige liv
Skriv en kommentar