#BLOGMAS DAG 4: JUL I DEN GAMLE BY I AARHUS

#BLOGMAS DAG 5: DIY JULESTJERNER

Så blev det tid til femte dag i min blogmas serie, og i dag skal jeg vise jer nogle super nemme, og flotte julestjerner man selv kan lave derhjemme. Jeg lærte i sin tid at lave dem, da jeg gik på efterskole, hvor vi solgte dem til et julemarked – de blev rippet væk, så jeg er i hvert fald ikke den eneste, der synes de er flotte.

Stjernerne ser således ud. Dette er en lille version, af den jeg kommer til at guide jer igennem.

I skal bruge 6 stykker papir/pap i de ønskede farver. Jeg kommer til at vise jer en plain hvid stjerne, men I kan sagtens lave den i andre farver, eller som en flerfarvet stjerne. Størrelsen på papiret afhænger af, hvor stor en stjerne du vil have. Den jeg kommer til at guide jer igennem er lavet med A4 papir, hvor den lille I ser ^^ er lavet med resterne fra A4 papiret. Man kan samtidig også lave dem endnu større, hvis nu man har papir til det.
Derudover skal I bruge en klipsemaskine samt en saks. Så det er dejlig nemt at gå igang med.

Først så folder du papiret som vist på billedet – om det er til højre eller venstre side er altså ligemeget. Derefter klippes det ovenskydende papir af. Det papir, der bliver klippet af, har jeg brugt til at lave den lille stjerne ^^.

Så klipper I op – 3 gange i hver side. De må ikke ramme hinanden i midten, dette er meget vigtigt.

Det gøres så ved alle 6 stykker papir.

Så skal I bruge klipsemaskinen.

Læg papiret ligesom på billedet, hvor klipsemaskinen er ovenpå papiret. I kan ligesom folde de to yderste dele ind mod midten, hvor I så klipser midten sammen.

Så skal I vende papiret om, og tager de nu to yderste ‘strimler’ (altså dem, der fra starten af var de midterste) og samler dem mod midten og klipser. Så vender du papiret om igen, der hvor de yderste ‘strimler’ var klipset sammen. De to inderste ‘strimler’ klipses også sammen.

Så skulle papiret gerne se sådan her ud.

Det samme gøres ved de næste 5, så der er 6 af dem.

Så skal I samle alle 6 dele. Toppen (som I ser på billedet) har ligesom en fold. Alle folderne skal vende den samme vej.

Alle 6 dele skal samles.

Så skal de klipses sammen i midten, oppe ved ‘folderne’. Jeg gør det gerne én hver vej, så man er sikker på, at det holder.

Siderne skal nu klipses sammen hele vejen rundt. De skal klipses, hvor min klipsemaskine er på billedet ^^. I hver lille ‘stjerne’ er der allerede en klips, fra da du byggede den første gang, så der kommer på en måde til at være 3 klipser lige ved hinanden. Alle siderne skal klipses sammen.

SÅ er stjernen færdig. I kan sætte en snor i en af enderne og hænge den op i loftet. Det er super flot.

Har du lavet disse stjerner før?
Har du nogle andre stjerner, som du plejer at lave?

Følg mig gerne på Instagram hvor du kan følge med i mit (næsten) daglige liv

Skriv en kommentar

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#BLOGMAS DAG 4: JUL I DEN GAMLE BY I AARHUS