HELLO JANUARY, HELLO NEW YEAR

HVAD HAR JEG LÆRT OG OPNÅET I 2018? SAMT MINE DRØMME FOR 2019

aka. nytårsfortsætter, men som I ved, så er det ikke et ord jeg er så vild med. Hvorfor så egentlig det? Det er jo et godt spørgsmål, sagen er bare dén, at jeg tror på, at hvis man har et mål og en drøm, så er det ikke nødvendigvis en god idé at putte en tidsramme på det – ting kan tage den tid det tager, udfordringer kan komme, og i sidste ende er man mere skuffet over det man ikke nåede, end glad for det man rent faktisk har opnået. Jeg tror derfor mere på det med et tilbageblik, at tage det bedste med sig fra det forgangne år og sætte nye mål og drømme, som man kan påbegynde i det nye år.

Så hvad har jeg lært og opnået i 2018? 

Jeg har lært og opnået rigtig mange ting for, at det ikke skulle være løgn. Samtidig har jeg også haft modgang, men der skal modgang til for at det kan blive lyst i den anden ende. Øverst på min liste over de største ting jeg har opnået er helt klart, at jeg blev student i maj. Huen kom på mit hoved, og der sad den rigtig godt. Det var et klap på skulderen over hårdt arbejde. De efterfølgende måneder blev så erstattet med frygt for, at jeg ikke bestod. For vi fik jo først vores endelige resultater i august, og kunne derfor godt have gået med huen forgæves, hvilket der desværre var nogle, der fik oplevet. Jeg er super stolt af de venner jeg har, der oplevede det, fordi de simpelthen har valgt at tage kampen op igen, og jeg er sikker på, at de kommer ud på den anden side endnu stærkere. Selv fik jeg mine egne resultater, nok var det positivt – for jeg var jo bestået – men snittet var nu ikke helt godt. Noget der har præget de fleste IB studenter 2018, som der også er blevet klaget over, uden medhold fra det helt officielle styresystem – så træls for at sige det på godt jysk. Ikke nok med det, så kunne jeg heller ikke starte på universitetet før jeg havde fået læst mit spansk fra et B-niveau til et A-niveau. De eksamener færdiggjorde jeg i december, jeg fik et flot 7 tal i min mundtlige eksamen, og jeg venter spændt på svar fra den skriftlige.

Hvad har jeg så lært og opnået? For det fik jeg jo egentlig ikke rigtigt svaret på.. Jeg har lært, at man skal kæmpe for det man vil og det man drømmer om, også selvom det må tage to gange, eller flere – det skal nok lykkes i sidste ende. Jeg har lært at styre min økonomi i en bedre forstand end tidligere, hvilket også resulterede i to skønne rejser og at jeg flyttede hjemmefra. Jeg har lært at stå på egne ben, hvilket jeg selv synes er mega fedt at tænke på. År 2018 har også været et år, hvor jeg har lært om andre mennesker, både lært om, hvor forskellige vi alle er, men samtidig også om, hvor modbydelige folk kan være – de folk, som man engang kaldte ens venner. Det overrasker mig meget, at nogle mennesker ikke kan vise respekt overfor andre mennesker – her taler jeg altså både om de mennesker man har relationer og bekendskaber med, men samtidig også de mennesker, der taler til én, når man står bag en kasse. Vi skal simpelthen være bedre til at tale pænt til hinanden og behandle hinanden ordentligt.

Picture found on weheartit.com

Hvad vil jeg så gerne lære og opnå i 2019?

Dét er også et godt spørgsmål. For selvom vi kun skriver femte dag i det nye år, så har jeg faktisk allerede haft gode – og dårlige oplevelser, desværre. Hvis vi starter med de dårlige, så er det at min drømmeuddannelse ikke længere vil eksistere, ergo jeg skal finde på noget nyt. Det gode, som virkelig glæder mig meget er, at jeg har fået et nyt job – jeg mangler dog lige at modtage og underskrive kontrakten, så derfor nævner jeg ikke mere om, hvor det er henne, før det er helt sikkert. En ting er dog sikkert: jeg glæder mig utrolig meget til at starte, og jeg er sikker på, at det er et job jeg kan have i mange år imens jeg studerer, hvilket også er noget, der gør mig virkelig glad. Hvad så med Legoland? Der skal jeg stadig hen igen og være i løbet af sæsonen, og jeg glæder mig også til at komme tilbage dertil – det er altid en speciel oplevelse at gå på arbejde, og der er altid noget at fortælle fordi dagene aldrig er ens.

For at svare på mit eget spørgsmål, så vil jeg lære at få 100% styr på min økonomi. Det hele skal spille, for jeg har også en husleje jeg skal betale. Jeg skal lære at lave madplaner og handle ind efter dem – hvilket jeg vil sige, at jeg allerede gør meget godt, for jeg har lavet madplan og handlet ind for de næste 2 uger. Jeg kommer forhåbentlig til at starte på universitetet, og hvis ikke – så er jeg sikker på, at jeg nok skal få vendt det hele til noget positivt alligevel. Jeg har jo gået og snakket lidt om, at jeg vil lave lidt flere videoer – og jeg har da også allerede planer om at filme og redigere en i løbet af næste uge. Jeg planlægger også i mit hoved, hvordan jeg skal lave en superfed rejsevideo, for jeg skal nemlig til Dubai med mine forældre i starten af det nye år. Det klassiske nytårsforsæt kommer også her, men det er nu noget jeg har villet længe, men bare ikke ville lade mig forhindre af i december måned. Jeg skal igang med noget træning igen, og spise lidt sundere er nok også en god idé. Faktisk har jeg en aftale med nogle veninder om, at vi skal støtte hinanden i det og gøre det sammen, så bliver det forhåbentlig lidt lettere.

Én ting er i hvert fald sikkert: jeg er klar til at gå med åbne arme ind i 2019, for jeg tror på, at det bliver et år med en masse oplevelser, både dem der er gode, og dem man lærer af i længden. Jeg tror på, at året bliver fyldt med en masse smil og latter fra min side, og det er dét, der tæller her i livet.

Hvad har du lært og opnået i 2018? Og hvad er dine drømme for 2019?

Husk, at du altid kan følge mig på de sociale medier:
Bloglovin
Instagram 
Snapchat; simone1998x

1 kommentar

  • Signe Anett

    Fint indlæg. <3
    For mig har 2018 stået på to flytninger, hvilket er mere end rigeligt. Jeg er træt af at flytte. Det har været det mest turbulente år i mit liv, men jeg går glad ind i 2019.
    Jeg færdiggør min uddannelse og så skal jeg til Uganda og Tokyo, så det bliver meget spændende. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HELLO JANUARY, HELLO NEW YEAR