GODE RÅD TIL DEN LANGE TRANSPORTTID

OPSKRIFT: FLETTET BRIOCHEBRØD

Jeg lavede for nyligt et lækkert franskbrød med min mor, som jeg tænkte jeg lige ville dele opskriften på. Det er et briochebrød som kan laves på mange måder, vi valgte at flette det. Dog tror jeg, at man får mere ud af det, hvis man istedet for at flette det, bare deler dejen i to og laver to franskbrød istedet for ét flettet.

IMG_3638

Det skal du bruge:
15g gær
1/2 dl lunkent vand
1 tsk salt
75g sukker
5 æg
550g mel
250g blødt smør
Æg til pensling

Sådan gør du:
Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, sukker og æg. Rør melet i lidt ad gangen, til dejen har en smidig konsistens. Stil den til hævning et lunt sted i 2 timer.
Kom dejen ud på et meldrysset bord og ælt smørret ind i dejen. Her skal det lige siges, at det ser helt vildt forkert ud, at der skal så meget smør i, men tro mig når jeg siger, at det nok skal blive bedre.
Dæk dejen til og stil den på køl natten over.
Del dejen i tre og tril hver del til en 40cm lang pølse, hvor de flettes sammen. Tryk enderne godt sammen og læg dem på en plade med bagepapir. (Det er her, hvor jeg foreslår at man triller 2 pølser, og bare laver to separate brød)
Lad brødet hæve i 20 minutter.
Pensl med æg og bag det ved 200grader i ca35 minutter (vi gav den 42 minutter).

Velbekomme og god fornøjelse! 🙂

IMG_3639

Har du prøvet dig ad med et flettet brød før?

Husk, at du altid kan følge mig på de sociale medier:
Bloglovin
Instagram
Snapchat; simone1998x

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GODE RÅD TIL DEN LANGE TRANSPORTTID