JEG TAGER I SOMMERHUS

PAKKELISTE: EFTERSKOLE

Forrige år (14/15) gik jeg på efterskole. Jeg kan huske, at jeg selv ledte nettet rundt efter pakkelister til når man starter på efterskole, for jeg var simpelthen bange for, at jeg glemte noget vigtigt. Som oftest er det voksne mennesker, der laver disse artikler, og som egentlig ikke helt har forstand på, hvad man rent faktisk bruger på en efterskole. Jeg tænkte derfor, at jeg i år ville lave en pakkeliste til alle nye efterskoleelever.

Linje?
Der var en masse tanker jeg gjorde mig inden jeg startede med hensyn til, hvad jeg skulle have med.
Først og fremmest skal man tænke meget på, hvilken linje man har valgt. Er det en sports efterskole er det selvsagt klart, at man har en masse sportstøj med. Kreativ linje, skal man nok have noget tøj med, der godt må blive beskidt og ødelagt. For mit eget vedkommende tog jeg på en international efterskole (Eisbjerghus Efterskole), og skulle derfor ikke have noget ekstraordinært med, andet end en kuffert til mine rejser.

Hvor langt væk?
Det er meget forskelligt, hvor langt væk folk bor fra deres efterskole. Derfor, hvis man bor langt væk, og ved man ikke har mulighed for at komme meget hjem, skal man selvfølgelig pakke ekstra af alt. Derimod, hvis man bor tæt på kan man være lidt mere sløset, og få forældrene til at vaske tøjet.
Selv boede jeg en halv time væk i bil, samt min far arbejdede lige i nærheden. Så skulle jeg have vasket tøj, og det skulle gå lidt hurtigt, så smed jeg det bare i min fars bil – så jeg var utrolig heldig.

Sæson
Vi bor i Danmark, og Danmark er basically én stor sæson. Vejret er noget rod, og ændrer sig meget hurtigt. Tænk lidt i sæson når du pakker. Om sommeren vil du nok gerne have et par shorts med, hvor du om vinteren skal have et par ekstra lange bukser og varme hyggesokker med.
Det gode ved efterskole er, at hvis vejret pludselig ændres og du får det varmt/fryser, så kan du bare lige løbe ned på værelset og skifte til noget mere passende mellem timerne.

Se værelset
Det er meget forskelligt fra skole til skole, hvor store værelser man har. Jeg havde personligt et alt for lille værelse (vi taler om 3 piger, der delte et værelse, der er mindre end mit normale..), og vi havde som sagt ikke særlig meget plads. Dog er der nogle, som har virkelig store værelser – så se også det an.
Vi gjorde især meget brug af bedrollors, som lige blev gemt under sengen. Her havde jeg personligt ekstra tøj liggende, samt ekstra håndklæge og sengelinned.

Tøj
Dit normale hverdags tøj skal du selvfølgelig have med.
På efterskole gør man meget brug af behageligt og afslappet tøj, så hav det i tankerne.
-Strømpebukser/leggings (jeg levede i dette)
-Hyggesokker (endnu en ting jeg levede i)
-Hættetrøjer + behaglige trøjer
-Joggingbukser
-Badetøj
-Regntøj
-Nattøj
-Sportstøj (hvis I skal dyrke motion)
-Undertøj til en god slat dage

Sko
-Dine normale sko (for mit vedkommende sneakers)
-Gummistøvler
-Klipklapper
-Sutsko (Jeg sled personligt 3 par op – og kvaliteten var ellers i orden)
-Kina sko/maosko var også noget vi gjorde meget brug af

Toiletsager
-De normale ting
-Ekstra håndklæder (både håndhåndklæder og til kroppen)
-Håndsæbe
-Lusekam (det kommer der altid på efterskoler)
På mit værelse gjorde vi meget brug af fællesting. Vi skiftedes til at købe tandpasta og håndsæbe. Samt vi skiftedes til at tage et håndhåndklæde med, så det ikke blev for meget på vores lille badeværelse.

Diverse
-Kakaopulver/tebreve/nudler
Du siger du ikke får brug for dem, vend tilbage til mig om en måned og se om dit svar er det samme.
-Slik
Hvis du er ligeså heldig som mig, så stoppede min søde familie ofte forbi fordi de havde været i Tyskland, og havde købt ekstra mange poser slik med hjem til mig.
-Müslibarer
-Krus + bestik (til pizza fra pizzamanden)
-Højtalere (kun én fra værelset)
-Høretelefoner
-Computer
-Diverse opladere
-Tæpper, puder
-Hvis I skal bruge soveposer/liggeunderlag (vi skulle ikke)
-Dyne + hovedpude + ekstra sengelinned
-Topmadas (og invester i en god én!)
-Lyskæder (det er bare sååå hyggeligt)
-Kamera (så de billeder du har kan du hænge op)
-Solbriller
-Diverse skolesupplies (evt rygsæk)
-Navnelapper (der er altså bare folk, der stjæler)

Er der noget, som du synes jeg har glemt at skrive på?

// A little packing-guide for a very common Danish thing; Boarding schools //

Follow me on bloglovin
Follow me on instagram
Follow me on snapchat; simone1998x

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JEG TAGER I SOMMERHUS