#BLOGMAS DAG 10: FINSK BRØD OPSKRIFT

#BLOGMAS DAG 16: VANILJEKRANSE

Jeg har i år, for første gang, bagt vaniljekranse. Det er normalt altid noget min farmor har gjort, men i år blev det altså min tur. Jeg synes selv de er blevet ret gode, og de er også blevet godkendt rundt omkring. Jeg tænkte derfor, at jeg lige ville dele opskriften med jer. Det er min farmors opskrift, som jeg har ændret en lille smule på, da jeg personligt altid putter ekstra vanilje i alt.

Du skal bruge: 
500g mel
1 æg
350g blødt smør
250g sukker
1 stang vanilje
265g mandler

Sådan gør du:
Smut mandlerne, og hak dem herefter i en blender, til det næsten ligner mel.
Skrab vaniljen ud af vaniljestængerne, og skær derefter stængerne i meget små stykker.
Mel, æg, smør, sukker, vanilje og mandler blandes godt sammen i en røremaskine.
Her bliver det så lidt tricky. Min farmor har haft en maskine, der kan forme vaniljekranse dejen. Jeg prøvede med mine stof sprøjteposer (engangsposer er for tynde), men ødelagde to i forsøget på at lave flotte vaniljekranse. Jeg endte simpelthen med at tage små stykker dej, trille det ud til en tynd pølse og form den som en lille cirkel.  Som I kan se på de nedenstående billeder, er nogle af dem pænere end andre. Så æstetikken vinder jeg i hvert fald ikke på – det må jeg øve mig i til næste år.
Der bliver rigtig mange vaniljekranse, så tag dig god tid til at lave dem.

Bag dem i ovnen ved 180 grader. Jeg gav mine, der havde den bedste farve, 10 minutter. Men jeg tænker det afhænger meget af ovnen, så hold øje i alt fra 5-20 minutter, til de har fået en flot gyldenbrun farve.

Velbekomme 🙂

Har du en god opskrift på vaniljekranse du vil dele? Eller andre gode juleopskrifter

Følg mig gerne på Instagram hvor du kan følge med i mit (næsten) daglige liv

Skriv en kommentar

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#BLOGMAS DAG 10: FINSK BRØD OPSKRIFT